Hvordan håndterer du et Cyber angreb?

I min tid som systemadministrator, var en del af mit ansvarsområde: risikoanalyse, beredskabsplan og Disaster Recovery. Jeg husker tydeligt den første Disaster Recovery test, der skulle laves. Det var dengang at agentbaserede (og komplicerede) backupprodukter var førende. Vi fik konsulenthjælp udefra, og der var så mange dele, der skulle passe sammen, både fysisk opsætning, men også det faktum at fx genskabe Active Directory ikke bare, er at knipse med fingrene. Jeg har revet mig i håret mange gange og husker tydeligt da vi fik Veeam. Herefter lavede jeg en årlig test af hele vores miljø og fik det testet og nedlagt – hurtigt.

Nu er jeg selvstændig og ser IT fra en anden side. Jeg har været så heldig, at være med til, at facilitere et nyopstartet tiltag: Arrow Podcast. I den forbindelse, talte jeg med Peter Troels Brahe, omkring Cyber Crisis Management. Han kom med flere gode pointer, jeg gerne ville have hørt , da jeg sad med ovenstående opgaver. Når man sidder i en it-afdeling spørger man sig selv: Har vi sikret os nok? Og hvad hvis uheldet alligevel er ude?

I episode 3 af Arrow Podcast fortæller Peter Troels Brahe omkring hvorfor man skal forvente et Cyber angreb, og hvordan man bedst forbereder sin virksomhed. Han har over 20 års erfaring fra forsvaret og fortæller omkring parallellerne mellem fysiske og Cyber ulykker.

Hvis jeg havde hørt denne Podcast i mit tidligere job, var der helt sikkert nogle tiltag, vi ville have lavet (Jeg håber du læser med kære gamle chef).

  • Hvad er First Responders ansvar?
  • Hvordan er sikkerheden i Cloud?
  • Hvilket ansvar har C-level og hvordan forbereder de sig?
  • Har jeg styr på min beredskabsplan?
  • Hvilke medarbejdere skal involveres?

Ovenstående og meget mere kan du få svar på ved at lytte til afsnit 3 af Arrow Podcast! ”Cyber Crisis Mangement – når ulykken er ude”

iTunes https://buff.ly/2xwbtjL

RSS feed https://buff.ly/2xvYpL